EVAA
PROJECTEN
EVAA is actief in verschillende projecten. Hier vindt u een overzicht daarvan.
Daarnaast zijn wij innovatief bezig met nieuwe projecten.
 • actueel Prenataal CTG in de eerstelijn
Zwangere vrouwen in Amsterdam en Amstelland kunnen al sinds 2016 bij hun verloskundige in de wijk een hartfilmpje van de baby laten maken. Met het hartfilmpje of cardiotocogram (CTG) meet de verloskundige de conditie van de baby, bijvoorbeeld als de moeder minder leven voelt of als er tijdens de bevalling extra controle nodig is.
De uitrol van het pre-nataal CTG voor de eerstelijns verloskundigen gebeurt in samenwerking met AMC, VUmc, en OLVG West. Amsterdam-Noord doet helaas nog niet mee, maar heeft belangstelling voor het project en zal waarschijnlijk ook mee gaan doen.
Het stadsbrede project wordt gefinancierd via de innovatieregel van de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze heeft het project geƫvalueerd en naar aanleiding daarvan besloten het ook voor 2020 doorgang te laten vinden.
In september is het RAAK project bij Midwifery Science gestart. Een evaluatie van het CTG project waarbij ook onderzocht wordt hoe het project in haar huidige vorm verbetert kan worden. Er worden nog werkgroep leden gezocht. Graag zien we aanmeldingen, interesse en vragen via info@evaa.nl De studie heeft een looptijd van drie jaar.
 • actueel Werkgroep Borstvoeding Amsterdam
Informatie en hulp bij borstvoeding is overal te vinden in de regio Amsterdam/Amstelland. De Werkgroep Borstvoeding Amsterdam heeft alle activiteiten en voorzieningen voor voedende moeders en andere geĆÆnteresseerden in kaart gebracht.
  |  lees meer »
 • actueel Benchmark
EVAA heeft de benchmark ontwikkeld, een instrument waarmee verloskundigen (praktijken) de kwaliteit van zorg meten. De benchmark bestaat uit zelf gekozen kwaliteitsindicatoren, die een referentiewaarde vormen voor de zorgprestaties. De indicatoren meten bijvoorbeeld hoe vaak clienten bij de eerstelijns verloskundige bevallen, hoe vaak zij doorverwijst, of er pijnbehandeling of andere interventies nodig waren. De benchmark biedt verloskundige praktijken handvatten om hun prestaties te verbeteren. Ze bevorderen ook de transparantie en de samenwerking.  |  lees meer »
Pagina:  1  2  Next »
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland