EVAA
ONDERZOEK IN DE REGIO
 • actueel Amsterdam Microbiome Study
Verschillende EVAA-praktijken zijn in januari gestart met de Amsterdam Infant Microbiome Study (AIMS) van de GGD Amsterdam.
Het AIMS onderzoeksteam bekijkt hoe micro-organismen (b.v. bacteriën en virussen) de gezondheid en ontwikkeling van kinderen kunnen beïnvloeden. Dit onderzoek volgt de ontwikkeling van b.v. darmflora vanaf het prilste begin. Naarmate een kind groeit en zich ontwikkelt, verandert de samenstelling van het microbioom.
GGD onderzoekers zullen daarom onderzoeken hoe het microbioom zich ontwikkelt tot en met de peuterleeftijd. Ook de relatie tussen de ontwikkeling van micro-organismen en welvaartsziekten zoals diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en mondgezondheidsproblemen zullen zij onderzoeken.

De AIMS is een unieke studie die kan leiden tot nog betere adviezen om de gezondheid van de huidige en toekomstige generaties kinderen verder te verbeteren. Doet u ook mee? Meer info: l  |  www.aimsonderzoek.nl »
 • Vaders in Beeld
Vaders in Beeld is een onderzoek van de VU en Universiteit Leiden. Het onderzoek bestaat uit meerdere kleine studies. Momenteel zijn er twee lopende studies.
Baby in Beeld en Baby Dichtbij.   |  lees meer »
 • GenParent: onderzoek naar LHBT ouderschap
GenParent is een kwalitatief onderzoek naar ouderschap bij LHBT’ers (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transseksuele koppels) door een samenwerking van Universiteit van Stockholm en Utrecht.   |  lees meer »
Pagina:  1  2  Next »
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland