EVAA
ACTUEEL
CTG project Amsterdam en Amstelland krijgt groen licht

Het CTG project van EVAA vindt doorgang in 2020. De NZA heeft het experiment geëvalueerd en waardevol bevonden.

De EVAA verloskundigen zijn, samen met de andere regio's die het eerstelijns CTG hebben geïntroduceerd, blij met deze bevestiging, na een periode van investering, scholing en opbouw van expertise.

Het project CTG in de wijk is een groot stedelijk samenwerkingsproject van eerste en tweede lijn samen. Een voorbeeld van hoe we gezamenlijk integrale zorg vorm kunnen geven.

Voor het CTG-project werd veel moed en inspanning van alle partijen gevraagd: onderhandelingen, documenten, contracten, scholing, huur van apparaten, uitdagingen in de samenwerking, de ICT en de CTG apparaten. Daarentegenover staan heel tevreden cliënten en goede uitkomsten.

Ondanks alle inspanning kon helaas de regio Noord nog niet aan de slag. 

De huidige prestatiebeschikking in het huidige experiment bij de NZA loopt tot 1 december 2019. De echocentra tekenden al eerder voor de verlenging van het experiment tot 31 december 2020.

Het experiment wordt voorlopig voortgezet in de NZA beleidsregel innovatie. Er komt dus voor 2020 nog geen definitieve tarief beschikking. Een definitieve prestatiebeschikking bij de NZA wordt verwacht in 2021.

De praktische vraagstukken welke voorliggen nu het project voorgang vindt, worden besproken op de Ledendag van 16 oktober.

In september is het RAAK project bij Midwifery Science gestart. Een evaluatie van het CTG project waarbij ook onderzocht wordt hoe het project in haar huidige vorm verbetert kan worden. Er worden nog werkgroep leden gezocht. Graag zien we aanmeldingen, interesse en vragen via info@evaa.nl De studie heeft een looptijd van drie jaar.


 

terug naar vorige pagina print pagina  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland