EVAA
MIDWIFERY SCIENCE
Er zijn vier academies Verloskunde in Nederland. Naast het opleiden van verloskunde studenten tot verloskundige, houden zij zich ook bezig met wetenschappelijk onderzoek.

Hoogleraar Midwifery Science Raymond de Vries is verbonden aan de Academie Verloskunde Maastricht.
De vakgroep Midwifery Science heeft als doel om het kennisdomein Midwifery Science verder te ontwikkelen. De vakgroep doet dit door het initiëren en uitvoeren van onderzoek in en rond de fysiologische verloskunde. De resultaten van dit onderzoek zijn noodzakelijk om de zorg voor moeder en kind continu te blijven verbeteren. Het draagt bij aan 'evidence-based' handelen van verloskundigen, waar 'bewijs' uit onderzoeken wordt gecombineerd met ervaringen van verloskundigen én de behoeftes van vrouwen.  |  meer informatie
 
Bijzonder hoogleraar Eileen Hutton is verbonden aan de Academie Verloskunde Amsterdam-Groningen.
De vakgroep Midwifery Science verricht vanuit het VUmc Amsterdam wetenschappelijk onderzoek naar de verloskundige zorg voor laag-risico vrouwen in Nederland. Dit onderzoek draagt in belangrijke mate bij aan continue kwaliteitsverbetering van de verloskunde (midwifery) en de geboortezorg in het algemeen.
Vanuit de afdeling Midwifery Science worden talloze onderzoekslijnen uitgezet voor de thema's kwaliteit, organisatie en toegankelijkheid van de verloskundige zorg. Voorbeelden van onderzoeksprojecten zijn de Incas-studie, waarin de voorwaarden voor een integraal zorgmodel worden onderzocht en de landelijke Deliver-studie waarin de kwaliteit en organisatie van de eerstelijns verloskundige zorg in kaart is gebracht.
  |  meer informatie

De Verloskunde Academie Rotterdam heeft in samenwerking met het Erasmus MC een Academische Werkplaats opgezet.
De Academische Werkplaats is een gestructureerde, regionale samenwerking, primair tussen de Verloskunde Academie Rotterdam en een aantal praktijken in de regio Zuidwest Nederland.
Het doel van een Academische werkplaats is een betere samenwerking tussen praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs. We willen wetenschappelijk- en praktijkgericht onderzoek op het gebied van public health en verloskunde verbinden met onderwijs en met vraagstukken uit de praktijk. Evidence based werken, preventieve zorgverlening en ketenzorg staan hierbij centraal.
  |  meer informatie
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland