EVAA
ACTUEEL
actueel Zorgstandaard
EVAA is actief aan de slag gegaan om diverse items uit de Zorgstandaard stadsbreed uit te werken. De EVAA-leden willen hiermee de huidige versnippering in beleid tussen de ziekenhuizen verminderen.
Hieronder de reeds uitgewerkte items:  |  lees meer »
actueel Film voor de minister
In aanloop naar het Algemeen overleg van 22 juni riep het bestuur van EVAA alle leden op om een zeer kort filmpje met een persoonlijke vraag of boodschap voor de minister aan ons op te sturen. We kregen heel veel respons. Niet alleen verloskundigen spraken dringende boodschappen in, ook zwangeren, echtgenoten, jonge moeder en kinderen stuurden ons filmpjes op. Het resultaat werd opgestuurd aan de minister en de kamer maar ook zeer ruim verspreid over de sociale media. Hierbij een link naar de film:   |  lees meer »
actueel Amsterdam heeft meer bevallingscentra nodig
Wethouder Eric van der Burg wil dat Amsterdam meer bevallingscentra krijgt. Hij zei dit in een spoeddebat naar aanleiding van het tekort aan capaciteit voor poliklinische bevallingen in de Amsterdamse ziekenhuizen. Jaarlijks worden ruim duizend vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen, geweigerd. Verloskundigen van EVAA gaven het stadsbestuur inzage in de situatie en pleitten voor meer capaciteit.   |  lees meer »
actueel Hartfilmpje voortaan bij je eigen verloskundige
Het eerstelijns CTG-project van EVAA is in volle gang. Inmiddels kunnen vrouwen in de regio Amsterdam/Amstelland bij Amsterdamse vroedvrouwenpraktijken terecht voor een hartfilmpje. Het bespaart zwangere vrouwen lange wachttijden en een reis naar het ziekenhuis.  |  lees meer »
actueel In de thuissituatie meer kans op spontane bevalling
Wanneer vrouwen een thuisbevalling gepland hebben, is de kans groter dat zij spontaan bevallen. Dit blijkt uit een studie van Nienke Bolten et.al. Bovendien ondergaan de vrouwen die thuis willen bevallen minder medische interventies, zoals inleidingen, een knip (episiotomie) bij de geboorte van het kind of toediening van medicatie in het nageboortetijdperk.   |  lees meer »
actueel 3D Atlas Embryologie
Studenten van de afdeling Anatomie, Embryologie & Fysiologie hebben een 3D-atlas ontwikkeld waarin de ontwikkeling van de orgaansystemen van het embryo in detail zijn afgebeeld. De afbeeldingen zijn 2-d en 3-D voor iedereen in te zien   |  lees meer »
actueel ’Waanzinnige verhalen’ over het Foetaal Alcohol Syndroom
Hoe is het om met het Foetaal Alcohol Syndroom te leven? In 'Waanzinnige verhalen' vertellen vijftien mensen met het FAS over hun persoonlijke ervaringen. Het boek wordt uitgegeven met behulp van crowdfunding. Bestel vandaag nog een exemplaar en deel het bericht met uw contacten.   |  lees meer »
Midwife-led zorgmodel als beste getest
Een nieuw grootschalig onderzoek van Sandall et al. wijst uit dat de gezondheid van vrouwen en kinderen beter beschermd is in een verloskundig geleid geboortezorgmodel (Midwife Led Care). Ze bevallen vaker spontaan en hebben minder vaak pijnmedicatie nodig.  |  lees meer »
Schippers: ’Integrale zorg en bekostiging zijn vrije keuze’
De sector geboortezorg zal niet worden gedwongen in de mal van een integraal tarief. Dat heeft minister Schippers toegezegd tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Verloskundige samenwerkingsverbanden kunnen zich vrijwillig inschrijven voor experimenten met integrale zorg en het integrale tarief. "Ook voor het Amsterdams model van EVAA is ruimte.'   |  lees meer »
actueel ’Hoge babysterfte in Nederland is een misverstand’
NRC Next kopt met 'Thuis bevallen is wél veilig', een artikel geschreven door onderzoekers in de verloskunde Pien Offerhaus en Suze Jans en hoogleraar Midwifery Science Raymond de Vries. Dat Nederland een hoge babysterfte zou hebben, is onjuist, zeggen zij. Het argument van de babysterfte wordt gebruikt om het huidige geboortesysteem onderuit te halen.   |  lees meer »
actueel Nieuw verloskundig zorgmodel voor regio Amsterdam/Amstelland
EVAA heeft samen met haar ketenpartners een nieuw verloskundig zorgmodel ontwikkeld. Belangrijkste peilers: vrouwvriendelijke zorg, meer continue ondersteuning door verloskundigen en meer wijkzorg. Dit betekent een forse taakuitbreiding voor verloskundigen. Nu leveren zij 30% van alle geboortezorg, maar in 2018 zal dat 70% zijn.   |  lees meer »
actueel Vrouwen moeten kunnen kiezen waar en hoe ze bevallen
Anniek de Ruijter van het Clara Wichmanfonds legt uit uit wat het vrouwen gaat kosten, wanneer een integraal geboortesysteem en een integraal tarief voortijdig worden ingevoerd. De keuzevrijheid van de zwangere is hierin niet meer gewaarborgd.  |  lees meer »
actueel Actieplan tegen hormoonverstorende stoffen
Hormoonverstorende stoffen, zoals bisfenol A en ftalaten, komen voor in verpakkingen en gebruiksvoorwerpen, ook medische. Wanneer baby's, kinderen en adolescenten met deze stoffen in aanraking komen, kan dat permanente gezondheidsschade opleveren. Minister Schippers heeft een voorstel ingediend bij de Tweede Kamer om deze stoffen uit het milieu te weren. Ze roept medische beroepsgroepen op om meer voorlichting te geven over preventie van contact met deze stoffen.  |  lees meer »
Pagina:  « Prev  1  2  3 
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (39)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (39)
EVAA/praktijknieuws (6)
Algemeen nieuws (24)
Verloskunde in de
media
 (9)
Agenda:
  Alle agendaberichten (0)
  Algemeen (0)
  Scholing (0)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland