EVAA
ACTUEEL
actueel CTG project Amsterdam en Amstelland krijgt groen licht
Het EVAA project CTG in de eerstelijn vindt doorgang in 2020. De NZA heeft het experiment geëvalueerd en waardevol bevonden.  |  lees meer »
actueel Zwangere vrouw vaker depressief
Depressiviteit komt rondom de zwangerschap twee keer zo vaak voor als 25 jaar geleden.   |  lees meer »
actueel StEM: onderzoek naar zorg die aanstaande moeders wensen
Als verloskundige stem je de zorg af op de vraag van je zwangere cliënten. Maar wat zijn hun wensen precies? De Universiteit Maastricht en de KNOV doen er onderzoek naar.  |  lees meer »
actueel Word jij de nieuwe penningmeester van EVAA?
Het bestuur van EVAA is op zoek naar een nieuw bestuurslid in de
functie van penningmeester. Ben jij de eerstelijns verloskundige die EVAA meehelpt de verloskunde in onze regio te versterken?   |  lees meer »
actueel Nieuwe hulpmiddelen voor stoppen met roken in de zwangerschap
Zwangere vrouwen die roken, hechten waarde aan het stopadvies van een zorgverlener. Toch lukt het niet altijd om te stoppen met roken. Zeven op de honderd aanstaande moeders roken door als ze zwanger zijn, ondanks alle risico’s. Als het gaat om laagopgeleide vrouwen zijn dat er zelfs zestien. Het Longfonds, Trimbos-instituut en Pharos doen onderzoek naar betere methoden voor een rookvrije zwangerschap. Zij ontwikkelden een paar nieuwe hulpmiddelen, die zorgverleners in de praktijk kunnen gebruiken: de CO-meter en beeldverhalen.  |  lees meer »
actueel Veel foute informatie over medicatie in de zwangerschap op internet
Internet en social media geven in veertig procent van de gevallen verkeerde informatie over medicatie. Dit kan tot problemen leiden in de zwangerschap, tot miskramen aan toe. Onderzoekers van het Radboud UMC concluderen dit na het analyseren van ruim 1200 berichten op fora, blogs, Facebook en Twitter. Ze drukken zwangere vrouwen op het hart om altijd met hun verloskundige of andere zorgverlener te overleggen over medicatie, om problemen te voorkomen.  |  lees meer »
actueel KNOV PLAZA over inkoopbeleid zorgverzekeraars
De KNOV houdt op 16 september een PLAZA (Platform Algemene Zaken) voor IVOZ/VOZ leden over het inkoopbeleid 2020. De koers van de zorgverzekeraars is zorgelijk. Er wordt door de verzekeraars hoofdzakelijk ingezet op IGO vorming met Integrale Bekostiging, terwijl het experiment nog niet is voltooid. Monodisciplinaire contractering of andere manieren van bekostiging komen niet of nauwelijks aan bod. Dit uit zich ook in de wijze waarop de toeslag integrale geboortezorg en de max-max wordt ingezet. Praat mee tijdens de PLAZA en schrijf je in  |  lees meer »
actueel Vacature EVAA
EVAA is ook op zoek naar een nieuwe secretaris. Interesse in deze dynamische en interessante functie? Aarzel niet en meld je aan bij info@evaa.nl
actueel 13 Weken echo standaardzorg in 2020
De screeningsecho in de 13e zwangerschapsweek wordt toegevoegd aan het zorgpakket voor elke zwangere vrouw. Dit gebeurt waarschijnlijk eind 2020, voorspelt het RIVM. De twintigwekenecho wordt voortaan waarschijnlijk eerder aangeboden. Zo hebben ouders meer gelegenheid voor beslissingen omtrent de zwangerschap, wanneer er sprake is van aangeboren afwijkingen bij het kind.  |  lees meer »
actueel KNOV Visie verloskundige 2030
De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen KNOV heeft haar toekomst visie op de verloskunde in 2030 voor haar leden gepubliceerd. EVAA-leden zijn positief over het overleg op de Algemene Ledenvergadering hierover. Ook de roze olifanten waren bespreekbaar. Onderwerpen die staan beschreven in het visiedocument zijn: academisering en professionalisering van de beroepsgroep, de normverlaging (meer tijd voor elke zwangere, meer persoonlijk contact), vermindering van verwijzingen naar de gynaecoloog. Carola Groenen is tot voorzitter benoemden voormalig EVAA-voorzitter Sophie Six tot algemeen bestuurslid van de KNOV.   |  lees meer »
actueel Kraamzorgtekort duurt tot en met september
Ook deze zomer kampt regio Amsterdam met een tekort aan kraamzorg. Dit kwam naar voren tijdens een overleg van Kraamzorg Samenwerkingsverband Amsterdam en EVAA. Het lijkt er op dat het tekort tot september zal duren.   |  lees meer »
Verloskundigen drukken op de noodbel om capaciteitstekort Nederlandse ziekenhuizen
Steeds vaker moeten Amsterdamse verloskundigen rondbellen om een plekje voor hun barende cliënten. Dat kost veel tijd, die beter besteed kan worden aan goede zorg. Het probleem doet zich nu ook in andere regio's voor.  |  lees meer »
CPZ presenteert preventieagenda geboortezorg
‘Een goede start komt niet alleen het kind en de ouders maar ook de samenleving ten goede: dit besef moet veel sterker.' Dit zegt professor Koos van der Velden bij de uitreiking van het advies 'Een goede start voor een beter Nederland' van de Expertgroep Preventie aan het CPZ.  |  lees meer »
Pagina:  « Prev  1  2  3  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (39)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (39)
EVAA/praktijknieuws (6)
Algemeen nieuws (24)
Verloskunde in de
media
 (9)
Agenda:
  Alle agendaberichten (0)
  Algemeen (0)
  Scholing (0)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland